علائم خرابی گیربکس خودرو

وظیفه‌ی گیربکس در خودرو تنظیم و انتقال نیرو و چرخش موتور به چرخ‌ها است. این سیستم از یک مجموعه از چرخ دنده های مکانیکی تشکیل شده است که به کمک آن می‌توانید میزان سرعت و گشتاور موتور را تغییر دهید.

از وظایف دیگر گیربکس می توان به  نرمالیزه کردن نیرو . تقسیم نیرو در مسیرهای مختلف اشاره کرد.

 

نشانه های خرابی گیربکس
علامت های خرابی گیربکس

 

مکایار یک اپلیکیشن تخصصی  در حوزه ی خدمات و تعمیر خودرو است که به شما این امکان را می دهد تا به صورت آنلاین خودروی تان را در محل تعمیر کنید.

 

علائم خرابی گیربکس

 

علایم خرابی گیربکس خودرو می‌تواند متنوع باشد و بسته به نوع خرابی و شرایط مختلف، متفاوت باشد. اما برخی از علائم خرابی گیربکس که ممکن است شما متوجه شوید عبارتند از:

 

1-صداهای نامعمول: شنیدن صداهای خرد شدن، خشن یا غیرعادی هنگام تغییر دنده یا حرکت خودرو می‌تواند نشانه خرابی در گیربکس باشد.  اگر ماشین شما در حین حرکت صداهایی مثل برخورد قاشق و چنگال دارد نادیده نگیرید .

-دلایل :

یکی از دلایل عمده می تواند کم بودن روغن گیربکس یا واسکازین باشد. دلیل دوم می تواند خرابی و فرسودگی چرخ دنده ها باشد.

 

2- تاخیر داشتن در عملکرد: وظیفه ی اصلی گیربکس تنظیم سرعت خودروی شماست  و باید سریع به تغییر وضعیت واکنش نشان دهد . اگر گیربکس به کندی عمل می کند پیشنهاد میکنم هر چه سریع تر برای تعمیر گیربکس اقدام کنید.

-دلایل

فشار کم روغن گیربکس نیز می‌تواند باعث دیر عمل شدن گیربکس شود. این مشکل ممکن است به علت نشت یا کمبود روغن در سیستم گیربکس رخ دهد دلیل دوم به آلودگی روغن گیربکس مربوط می شود. روغن گیربکس مانند خون موتور عمل می‌کند و در صورتی که کمبود روغن داشته باشد یا به آلودگی بخورد، عملکرد گیربکس ممکن است دچار مشکل شود و دیر عمل کند.

 

3-احساس بوی سوختگی در کابین:  احساس بوی سوختگی در کابین خودرو به هیچ عنوان طبیعی نیست و یکی از علایم اصلی خراب شدن گیربکس است معمولا خرابی خنک کننده ی روغن گیربکس داغ می کند و باعث سوختگی اجزای داخلی گیربکس می شود.

-دلایل

یکی از علل اصلی داغ شدن گیربکس، کمبود روغن است. روغن گیربکس عملکرد مهمی در حفظ دوام و خنک کردن قطعات داخلی گیربکس دارد. در

صورت کمبود روغن گیربکس یا نقص در فشار آن، دمای قطعات داخلی بالا می‌رود و می‌تواند باعث داغ شدن گیربکس شود.

 

3-سخت جا رفتن دنده: در خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک، سیستم هیدرولیکی وظیفه کنترل تغییر دنده‌ها را برعهده دارد. اگر این سیستم دچار نقص یا فرسودگی شود، دنده‌ها ممکن است سخت جابجا شوند. احتمال خرابی کلاچ هم وجود دارد که یکی از علایمش سفت شدن پدال است.

-دلایل

تنظیمات نادرست بر روی سیستم گیربکس می‌تواند باعث سختی در جابجایی دنده‌ها شود. همچنین نقص‌هایی مانند نقص در سلنوئیدها یا واحدهای هیدرولیکی می‌تواند عملکرد گیربکس را تحت تأثیر قرار دهد.

 

4-روشن شدن چراغ چک خودرو: روشن شدن چراغ چک می تواند دلایل زیادی مثل مشکلات در سیستم الکتریکی. بروز مشکل در موتور. مشکلات سیستم تعلیق داشته باشد اما نباید داغ کردن گیربکس را در نظر نگرفت.

-دلایل

به احتمال زیاد روغن گیربکس یا الوده است یا گیربکس داغ کرده است  . اگر چراغ چک خودرو روشن شد و بوی سوختگی احساس کردید به احتمال زیاد خودروی شما  با خرابی گیربکس مواجه شده و بلا فاصله باید روغن گیربکس را بررسی کنید.

 

5- نشت روغن: اگر روغن گیربکس شما نشت کند، این ممکن است به وجود خرابی در سیستم گیربکس اشاره داشته باشد. و یکی از شایع ترین علامت های خرابی گیربکس است. اگر در جای پارک خودروی خود روغن یا مایعات مشاهده کردید  احتمال ترک یرداشتن و فرسودگی پوسته ی گیربکس وجود دارد .

-دلایل

 

نشت روغن ممکن است به علت نقص در سیستم روغن گیربکس باشد. این مشکل معمولاً از جایی نشأت می‌گیرد که گیربکس به موتور وصل می‌شود، مانند زیر گیربکس یا سیستم سلنوئیدها و خطوط روغن گیربکس.

 

 

نکات مهم در نگهداری از گیربکس:

  1. تعویض روغن گیربکس را جدی بگیرید و همیشه سر وقت روغن گیربکس را انجام دهید.
  2. روغن گیربکس مناسب و استاندارد استفاده کنید.
  3. هنگام تعویض روغن فیلترها را هم تعویض کنید.
  4. در تعویض دنده دقت کنید.
  5. پای تان را روی گیربکس به صورت مداوم نگه ندارید.
  6. از اهرم دنده به عنوان تکیه گاه دست خود استفاده نکنید.

 

بهترین زمان برای تعویض روغن گیربکس:

  • معمولا روغن گیربکس های دستی 48000 تا 80000 کیلومتر است.
  • روغن گیربکس های اتوماتیک نیز باید بعد از 96000 تا 160000 مسافت تپیموده شده تعویض شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *